Wie zit er achter Stal van den Hout

Passie voor paarden, al van kinds af aan

Dirk kwam vanaf jonge leeftijd al in contact met paarden. Zijn opa handelde in paarden en pony’s en Dirk reed hier regelmatig paard. Dirk verscheen in zeven jaar met ongeveer veertien verschillende pony’s op de ponyclub. Vaak lag hij er ook naast. Verder dan een deftige L proef kwam het niet. Dirk was erg geïnteresseerd in de handel en ging regelmatig met zijn opa mee naar de paardenmarkt.

"Dankzij mijn opa maakte ik kennis met de handelswereld, toch ben ik heel anders. Mijn opa was ouderwets, heel zuinig en speelde altijd op safe. Inmiddels is hij overleden maar als hij zag wat wij hier doen dan zou ik een draai om mijn oren krijgen. Wij zijn meer van eerst zaaien en dan oogsten, in zijn ogen onverantwoord. Toch heeft mijn opa mij een goede basis meegegeven."

In 1998 schreef Dirk zich in bij de Kamer van Koophandel als Stal Dirk van den Hout. Hoewel zijn passie bij paarden lag had hij daar aanvankelijk nog geen geld voor en beperkte de handel zich tot schapen, koeien, geiten en konijnen. In 1999 overleed opa en betrok hij diens inmiddels behoorlijk vervallen stallen. Toen hij op een goed moment 100 gulden over had kocht hij zijn eerste pony; een shetlander. Een paar jaar later wilde Dirks vader de stal platgooien, dus ging Dirk op zoek naar een andere locatie. Die trof hij bij toeval toen hij een boer bezocht die een Belgisch Trekpaard te koop had staan.

"Het bleek dat de varkensstal te koop stond en een paar uur later was de stal in Haghorst mijn eigendom. Ik was pas 21, mijn ouders en de bank wisten nog van niets. Gelukkig kwam dat allemaal in orde en ben ik gaan verbouwen. Een jaar lang lag mijn handel stil en heb ik mij geconcentreerd op de bouw van 24 paardenboxen."

 

Na 13 jaar een stal te hebben gehad in Haghorst is Dirk weer terug waar het allemaal begonnen is. In het dorp waar Dirk geboren is, Hooge Mierde. Waar Dirk de eerste kennis met paarden heeft opgedaan onder de hoede van zijn opa. Op de plek waar zijn opa vroeger op het land werkte. 

 

Met een overzichtelijk aanbod in de normale prijsklasse van zorgvuldig geselecteerde paarden en pony's biedt Stal van den Hout daarmee voor iedere paardenliefhebber wat wils.

Ontwerp en techniek © 2014-2020 MonTay Media